Skip links

Lisanslı Depo İşletmeleri

Ürünlerin depolanmasıyla iştigal etmek üzere ANONİM ŞİRKET şeklinde kurulan LİSANSLI DEPO İŞLETMELERİNE, başta 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu olmak üzere ilgili mevzuatı çerçevesinde aşağıda kısaca yer verildiği gibi birçok konuda kurumsal danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

– Lisanslı depoculuk faaliyetleri kapsamında depolama tesisinin kurulmasına ilişkin detaylı fizibilite çalışması yapmak ve raporlamak, bu bağlamda piyasanın durumu ve yapısı dikkate alınarak depolanacak ürünü, depolama yeri ve alan büyüklüğü ile en uygun depolama kapasitesi ve depo tipini belirlemek.

– Mevzuatta belirtilen nitelikleri ve teknik özellikleri sağlayacak şekilde depolama tesisini projelendirmek, bu projede öngörülen depoların yapımı ile depolama faaliyeti kapsamında ihtiyaç duyulan araç ve gereçler ile makine ve teçhizatın temini süreçlerini gözetmek ve gerekli desteği sağlamak.

– Lisanslı depo işletmesi olarak faaliyette bulunmak üzere kuruluş izni ve faaliyet izni (lisans) alımı süreçlerini yönetmek, bu kapsamda şirket esas sözleşmesini hazırlamak, gerekçeli raporu tanzim etmek, başvuru formları ve dilekçeler ile bunların eki sözleşme, belge ve dokümanları oluşturmak, şirket bünyesinde gerekli organizasyon yapısını ihdas etmek, şirket birimlerinin görev ve hizmet tanımları, yetki ve sorumlulukları ile idari bağlılıklarına ilişkin iç yönergeleri hazırlamak ve organizasyon şemasını düzenlemek, lüzumlu bilgi işlem alt yapısının oluşturulmasına ve sertifikaların teminine yardımcı olmak ve Ticaret Bakanlığınca oluşturulan inceleme komisyonunun yerinde yapacağı tetkikler sırasında şirketin yetkili personeline refakat etmek.

– Lisansın yenilenmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi süreçlerini yönetmek, lisans şartlarının korunması ve sürdürülmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına yardımcı olmak, mevzuatla öngörülen veya mevzuat gereği akdedilen sözleşmelerde yer alan görev, yetki ve yükümlülüklerin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi hususunda danışmanlıkta bulunmak ve ayrıca şirketin kurumsal kapasite, performans ve verimliliğinin artırılması çalışmalarına katkı sunmak.

– Değişen mevzuat ve iş süreçleri gözetilerek şirketin yönetici ve personelinin mesleki gelişimine destek olmak, bu kapsamda gerekli eğitimleri vermek ve bilgilendirmelerde bulunmak.

– 5300 sayılı Kanun, 5174 sayılı Kanun ile bu kanunlara istinaden yürürlüğe konulan ikincil mevzuatın uygulanmasına dair bilgi talep edilen hususlarda görüşler vermek.

– Lisanslı depoculuk faaliyetlerine yönelik Ticaret Bakanlığı ve diğer kurumlar nezdindeki iş süreçleri için kamu diplomasisi faaliyetlerinde bulunmak.

– İlgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek inceleme ve denetimlere yönelik şirketin hazır duruma getirilmesine ve bu aşamalarda ya da sonrasında verilecek savunmaların oluşturulmasına yardımcı olmak.

– Çözüm ortaklarımızla birlikte, yatırım teşvik mevzuatı doğrultusunda lisanslı depoculuğa ilişkin yatırım teşviklerinden yararlanılması için yatırım teşvik belgesi almak, gerektiğinde yatırım teşvik belgesi revize ve süre uzatımı işlemlerini yürütmek, tamamlanan yatırım projelerine dair yatırım teşvik belgesi kapatma işlemlerini gerçekleştirmek ve teşvikle alakalı izleme, bilgilendirme ve yönlendirme gibi diğer danışmanlık hizmetlerini vermek ve ayrıca ilgili mevzuatı kapsamında bağımsız denetim hizmeti ile yeminli mali müşavirlik hizmetini sunmak.